Ayahraushan tulis BLOG

MENGINTAI DETIK TERINDAH

Rumah Chomel tiang 6 batang.

Posted by ayahraushan on 15/05/2009

Amik gambar kenduri kawen kat kampong ni kadang2 tengok nasib gak.. Biasanya pakage outdoor tu memang tak sentuh laa.

Cuma harap pada hari sanding tu ada la shoot kat tepi2 area rumah tu. Kurang-kurang ada la jugak outdoor selain kat pelamin aje.

Kalu environment cantek, kira rezeki laa. Kalo  memang tak best hehe pening kepala gak nak menggunakan teknologi photatoshop.

Pengalaman masa dapat job kenduri kat Pengkalan Balak dulu mula2 tu teruja banget sbb tau kawasan tu selalu shooting drama.

Tapi malangnya rumah penganten hanya dikelilingi belukar aje..Pantai lak bila gi recce mcm tak brape nak best. Sempit dan ramai orang.

Cuma memang naseb menyebelahi aku kut…Rumah jiran penganten tu kebetulan ada bina satu pondok rumah yg kecik tapi unik kat laman.

Setelah minta ijin dari tuan rumah, akhirnya dapat la jugak penganten beraksi kat rumah chomel giler tu…

Bila masuk photatoshop aku touchup background blakang tu dari belukar jadi langit kebiruan.

Tapi aku bleh lupa hilangkan botol2 bawah rumah tu…hehe siut betul.

Kalo dapat bikin rumah chomel ni kat laman rumah aku best gak. Bilamerajuk dgn bonda Raushan bleh aku tido situ. hehe

Advertisements

2 Responses to “Rumah Chomel tiang 6 batang.”

  1. rabun said

    wah magic tu nak kasik hilangkan botol botol tu…awat tak alih awal awal kan senang..he he teruskan bekarya

  2. Rabun…Masa shooting tu kelam kabut skit hari dah petang.Kepala dah berat.
    Tu yg kuman diseberang laut bleh nampak. Botol ngan keta sorong bawah rumah tu pon takleh perasan hehe…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: