Ayahraushan tulis BLOG

MENGINTAI DETIK TERINDAH

Ayahraushan mula berblog…

Posted by ayahraushan on 11/02/2009

livi-051

Bismillahirrahmanirrahim….

Aku molakan blog aku ini dengan sedikit prakata
alu-aluan buat pembaca sekelian….
Aku ni tak pandai nak susun ayat yg mengancam jiwa tapi nak jugak sibuk berblog macham orang laen. he he

Maklum la zaman ni kalo takde blog sendiri,
kita dilihat seperti pepatah melayu berkata “monyet dihutan disusukan, anak  sendiri asik minum air gas berjenama cocacola.”…

Mmm..
Nampaknya macam tak berapa sesuai pulak pepatah ni.Tak jumpa lak pepatah lain.

Tapi bayangkan camana kalo jiran kita nampak kita tengah susukan monyet  kat tepi hutan.
Sedangkan adalah lebeh baik waktu itu kita duk depan pc buat blog sendiri. Memang sangat pelik peristiwa itu..

Nama aku mengikut sejarah apa yg ditulis oleh polis dlm surat beranak adalah Ramley B.Hj Rasidi.
Aku rasa ayah memang nak buh nama Ramli tapi sebab ayah ada pelat Banjar tu yg bunyi jadi mcm Ramlek.
Polis tu pulak memang kena lurus bendol..ditulisnya ikut sebutan ayah. Nasib baek dia tak tulis Ramlai atau Ramlah Ram ke..

Masa aku skolah rendah, slalu gak awek yg cun-cun ejek nama aku tu.
Tapi biasa laa aku jual mahal. Bila dah skolah menengah, aku rasa unik plak. Ejaan L.E.Y tu ada unsur2 hollywood sikit..
Macam iras-iras RIPLEY Believe It Or Not….hehe…Cuma aku ni skarang nampaknya mcm ke arah RAMLEY BUNCIT or Not.

Kira Ramley tu nama kalo nak pi mengundi pilihanraya laa. Kalo amik gambar Kawin aku pakai nama Ayahraushan
Tapi kalo lukis kartun, biasa aku pakai nama LEYDI..Dah lama pakai nickname ni sejak Form 2.
Cuma tak bestnya orang ingat pompuan sbb bunyik mcm Lady..Tu yg peminat ramai laki je…
Ye laa aku nak gak peminat pompuan..hehe

Memang bagus ada blog ni…Selain boleh promote perkhidmatan yg kita tawarkan..
Banyak benda kita bleh kongsi tengok, kongsi pendapat…Boleh blajar menulis..boleh tayang muka..he he

Macam aku kononnya nak tunjuk laa skit hasil  keje lukis-lukis tahap cakar ayam..
Kot korang nak tempah potret ke atau karikatur ke bagi kat gepren atau boipren …atau bagi cikgu disiplin ke..Boleh arr aku lukiskan.
Selain tu aku pon ada laa coba-coba amik gambar orang kawin…macam orang lain gak.
Itu pon sbb dah ada teknologi digital kamera…Kalo masih pakai filem mampus aku tak konfiden.
he he he Segan nak ngaku wedding photographer sebab masih terkial-kial guna kamera ngan flash.
Tapi boleh arr korang tengok2 koleksi gambar penganten yg aku dah tangkap tu..main belasah aje.

Selama ni bila berkarya, aku sorang aje yg tengok..pastu senyum sorang-sorang..pastu perasan sorang-sorang..pastu tido.
Jadi pasni kalo aku bubuh hasil keje cakar-cakar kaki kanan ayam tu, atau gambar peti surat ke bleh arr korang komen ..ek!

Pastu cerita la pada jiran sebelah-menyebelah suh buka blog aku ni.Pastu khabarkan pada anak pompuan ketua kampong yg tingkatan 5 tu
dan jangan lupa hebohkan jugak pada sedara-mara yg jauh dan dekat dan yang cun-cun..
Sebab kalo aku sorang aje yg tengok, baek aku duk depan tv aje layan Melodi sambil makan kuaci diselang seli dgn ketip kuku…

Ok, selamat menjamu mata….Moga kalian gumbira selalu.

Advertisements

4 Responses to “Ayahraushan mula berblog…”

  1. selamat datang ke dunie blog 😀
    nanti saye letak link che’ leydi kat blog saye.

  2. Mekasih Amin@Bipeds…saya bapak budak baru belajar, amik gajah tolong jolokkan..eh gajah pulak.

  3. mama muhammad izz aghna said

    dr dulu sampai sekarang kalau baca entry ayahraushan ni mesti senyum sorang-sorang…memang terhibur…

  4. Timekaseh mama muhammad izz aghna…Wui..Uniknya nama.
    Ayahraushan ni boleh tulis ngarut-ngarut aje..hehe..kalo tulis serius, mesti orang pengsan baca.
    Bangganya sebab ada orang terhibur dgn tulisan saya hehe…tak sangka dah lama rupanya ada peminat.

    Oh peminatku…hehe ngueh tiba-tiba perasan hensem macam Dafi lak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: